marți, 18 martie 2008

Stephen King's IT (1990)

Duşmanul mortal poate fi orice. Un monstru, ce nu rămâne la suprafaţă. Ceva îngrozitor se ascunde în adânc... Poţi să ai orice fel de temeri, Stephen King le cunoaşte mai bine decât tine. Într-un orăşel (Derry) din New England, puterea întunericului se concretizează în persoana unui clown (Tim Curry) care umple de spaimă nişte copii, iar pe unii din ei îi condamnă la moarte înainte de vreme. Până când într-o zi, câţiva copii vicleni, îl înfruntă, dar exact peste 30 de ani reapare: clownul este mai hotărât, mai fioros şi mai însetat de sânge ca niciodată. În memoria prietenilor mai trăiesc amintirile de teroare din copilărie, aşa că îşi unesc forţele pentru a lupta din nou.

Se caţără la suprafaţă din adâncul canalelor... Vânează copii nevinovaţi... Ştie cu cu precizie care este elementul care aduce spaima şi teroare asupra lor, şi tot timpul este în urma lor... Ceva ce întrece capacitatea de înţelegere a omului, o putere a întunericului îmbracă figura drăguţă a clownului Pennywise, care din 30 în 30 de ani se trezeşte ca să sperie de moarte locuitorii orăşelului Derry din anglia. Şapte copii reuşesc însă să-l învingă pe cel Rău, dar peste 30 de ani se întoarce pentru a se răzbuna. Frica inexplicabilă reinterpretează realitatea, şi trezeşte la viaţă cele mai îngrozitoare coşmaruri din viaţa lor.

TRAILER


Au fost şapte copii... Fiecare din ei era respins din cauza că era diferit de alţii. Bill, se bâlbâia, Ben era batjocorit din cauză că era gras, Richie, căruia îi umbla gura înainte de a se gândi, Stan care era respins de ceilalţi din cauza că era evreu, Mike, din cauza culorii pielii, Eddie, căruia întotdeauna îi era frică de ceva, şi bineînţeles suferea de asmă, şi în final singura fată dintre ei, Beverly, care era doar săracă, se îmbrăca în haine vechi, şi care era bătută de către tatăl ei care o teroriza fizic şi psihic. Aceştia s-au întâlnit şi au legat o prietenie pe viaţă şi moarte, făcând chiar un jurământ de sânge împotriva lui IT (Acela) care din 30 în 30 de ani făcea un iad din micul lor orăşel. În copilărie au reuşit să-l rănească dar a fugit. Atunci cei şapte au jurat că în cazul în care se va întoarce, se vor întâlni din nou să lupte înpotriva celui Rău. Astfel după 27 de ani soarta îi reîntregeşte din nou, deşi nu în număr compect, dar sunt hotărâţi să termine lupta începută în copilărie împotriva lui „Acela”

Filmul are efect, e plin de tensiune şi suspans, şi eşti captivat până la ultimele minute. Finalul nu este unul prea reuşit, probabil din lipsa technicii, având în vedere anul în care s-a filmat.

Cine poate, să citească mai întâi cartea, probabil astfel nu va fi dezamăgit.


Gen: dramă, horror, mister, thriller, fantezie
Durata:
192 minute
Country:
USA-Canada
Regia:
Tommy Lee Wallace
Scenariul: Stephen King
Actori:
Harry Anderson, Dennis Christopher, Richard Masur, Annette O'Toole, Tim Reid, John Ritter, Richard Thomas, Tim Curry, Jonathan Brandis

Descarcă subtitrarea în limba română: (aici)
Publicat de: Ţuky69 (c) www. subs.ro

Niciun comentariu: